08.01.2021 Kamila Metzová
Úžasná verze na oblíbený moučník brownies. V hlavní roli fazole a čokoláda. Voňavý, chuťově plný, neodolatelný... 🙂
Než vznikla tato verze alternativních brownies, proběhlo několik pokusů, pokaždé s jiným složením. V mnoha receptech na fazolové brownies se používá banán, mně tady ale chuťově nesedí. Čokoládová chuť také často bývá zastoupena jen kakaem.
Mým cílem tedy bylo vytvořit "tak akorát" množství brownies bez banánu, bez mouky a s hořkou čokoládou uvnitř. Ostatně do originálních brownies čokoláda patří.
Tady je můj vyzkoušený osvědčený recept.🙂
☝️A co se zbytkem hořké čokolády? Může se hodit třeba do těchto sušenek cookies s kousky čokolády🙂
Ať vám jde práce s čokoládou od ruky! 🙂
<p>Množství je do menšího pekáčku nebo formy. Tato forma má 22x24 cm.</p>
<p>Peču na 175 stupňů 35 až 40 minut. Nechám vychladnout a až pak krájím...</p>
<p>Vláčný dezert, bohatá čokoládová chuť, zcela bez mouky. Výborné! 🙂</p>