23.08.2012 Kamila Metzová
Fazolky na kyselo chutnají dospělým i dětem. Další skvělý recept, jak upravit zeleninu.
V zeleninové biobedýnce, kterou jsem si objednala, byl celý pytlík čerstvých fazolových lusků. Co s nimi? Za pomoci příznivců tohoto webu jsem zvolila jídlo, které mám ráda z dětství, a to fazolky na kyselo. Odteď zařazuji mezi oblíbené pokrmy celé rodiny :) Brambory na fotce jsou také z farmy a vajíčko shodou okolností od domácí slepičky, takže se to na tom talíři pěkně sešlo :)
Fazolky na kyselo podávejte s vařeným bramborem a vejcem. Další možností je místo vejce přidat plátek vařeného hovězího masa.
Toto jídlo si můžete udělat po celý rok, protože mražené fazolové lusky seženete kdykoliv, nejen, když je sezóna.
P.S.: Omáčka má být normálně více bílá, já jsem ale cibulku na pánvičce trošku více opekla a navíc mi doma došla hladká mouka, takže jsem použila špaldovou jemně mletou, která pak omáčce dodala trošku barvičky ;)
Dobrou chuť!
<p>Fazolové lusky můžete nechat v celku, nebo je pokrájet na menší kousky, jak jsem to udělala já. </p>
<p>Fazolky na kyselo můžete servírovat s brambory a vejcem. Vajíčko od domácí slípky má opravdu nádhernou barvu :)</p>