21.07.2021 Kamila Metzová
Koláč, který se vám určitě povede! Vděčné drobenkové těsto, jemná tvarohová náplň a bohatá vrstva čerstvého ovoce. Mňam!
Výhodou drobenkového koláče je jednoduchost jeho přípravy a také "bezpečný" prostor vytvořit si základ z takových surovin, které vyhovují vašemu stylu. Drobenku je možné připravit více či méně sladkou, s alternativními sypkými "oslazovadly" či ji vyladit ořechy.
Tento moučník jsem pekla mnohokrát a v mnoha verzích. Bezlepkový s čirokovou moukou nebo čistě celozrnný špaldový. Pokaždé byl výsledek trochu jiný, ale pokaždé výborný!
Zde je tedy verze, která se mi zatím nejlépe osvědčila. Množství je do kulaté formy o průměru cca 26 cm. Tento koláč můžete připravit i v jeho větší verzi na plech, jen je třeba navýšit množství drobenky a tvarohové náplně a ovoce.
Mně vyhovuje použít půl kila tvarohu na kulatou formu. Tvarohová vrstva tak nezapadne a koláč je dostatečně "bohatý" a šťavnatý.
do kulaté formy cca 26 cm
Na základ
Na tvarohovou směs
Dále ovoce na ozdobu, asi 300 g, já jsem dala meruňky nakrájené na kousky.
☝️Chcete si pochutnat na meruňkovém dezertu, ale bez mouky? Doporučuji vyzkoušet šťavnatý jahelník s meruňkami.🙂
Ať se vám recept povede! 🙂
<p>Do té drobenky navrch můžete přidat i 2 hrsti na jemno nasekaných ořechů. Další chuťový rozměr...🙂</p>
<p>Snadný, rychle připravený a úžasně šťavnatý moučník. Mňam!</p>