15.04.2020 Kamila Metzová
Koho by nebavilo namáčet si křupavé tyčinky v krémovém sýrovém dipu. Domácí verze známé svačinky je báječná! 🙂
Vyrobit si domácí "Sýr a křup" je velmi jednoduché, když máte ten správný recept... Aby to chutnalo podobně jako z obchodu, je třeba zajistit dokonalou křupavost tyčinek a atraktivní chuť sýrového dipu.
Něco jsem zkusila, něco jsem otestovala a toto je výsledek. 🙂
Receptura tyčinek vychází z tradičních italských tyčinek "Grissini". S těstem se perfektně pracuje, protože nelepí, válet tyčinky zvládnou i děti ...
Výroba domácího sýrového dipu je pak už individuální chuťová alchymie.
Na tyčinky
Na sýrový dip
Toto je základní recept na tyčinky. Další variantou je posypat tyčinky kmínem či různými semínky...
Tyčinky jsou krásně křupavé a chuťově vyvážené. S domácím sýrovým dipem poslouží jako atraktivní svačinka, na oslavě zase zaujmou s olivami omotané sušenou šunkou...👍
<p>S těstem se velmi jednoduše pracuje. Snadno lze tvořit větší a tlustší či naopak tenké a menší tyčinky...👍</p>
<p>Sýrový dip musí mít správnou konzistenci. Musí být dostatečně tuhý, krémovový a chuťově smetanový...</p>
<p>Tyčinky jsou pevné, křupavé a nerozmáčí se. Tahle svačina děti opravdu baví! 🙂</p>