27.03.2020 Kamila Metzová
Udělat si domácí pudink je velmi snadné. Stačí se držet základního receptu a pak ho různě obměňovat.
Výhodou domácího pudinku je nejen cena, ale i možnost ovlivnit kvalitu vstupních surovin. Třeba vanilky. Na chuti je to rozhodně znát.
Výsledek může být ovlivněn druhem škrobu, proto je třeba se vždy řídit situací v hrnci a udělat si vlastní zkušenost. Každému navíc vyhovuje jiná hustota.
Pokud chcete klasický tuhý pudink, který pak vypadá jak bábovička, použijte 50 g škrobu, pokud chcete pudink spíše krémový, bude bohatě stačit 40 g.
Pudink má světlou přirozenou barvu, ty falešné zářivé umělotiny nejsou vůbec nutné. 🙂
<p>Pudink jsem doladila ovocem a nastrouhanou hořkou čokoládou. Dětem více chutná, když není tuhý, ale naopak krémový.</p>