02.02.2019 Kamila Metzová
Kdo by neměl občas chuť na něco dobrého. Obzvlášť děti! Domácí mléčný řez může být výbornou alternativou kupovaných pochoutek. Ať už jde o to dopřát jim "něco na zub", nebo je zavolat na cool svačinu :)
Příprava těchto řezů je opravdu jednoduchá. Jednoznačnou výhodou oproti kupovaným je jejich příznivá cena a také možnost ovlivnit druh a kvalitu vstupních surovin ( lze je udělat i bezlepkové atd.)
Pokud byste chtěli řezy připravit pro více malých kamarádů, množství jednoduše zdvojnásobte. Místo jednoho plechu upečete dva a pak je jen spojíte.
Já osobně nerada dělám větší množství, které pak svádí ke zbytečnému "tláskání" navíc. Vyhovuje mi upéct pouze 1 plech placky, kterou pak překrojím napůl a je to pro děti tak akorát.
Na těsto
Na náplň
Tyto řezy se nerozpadají, dají se bez problémů jíst rukou a líbí se pro svůj atraktivní vzhled především dětem.
<p>Těsto je na plechu v tenké vrstvě, je tedy upečené během 8 minut.</p>
<p>Krém na mléčný řez může mít více podob. Klasikou je kombinace másla, smetany a tvarohu. Lze také vynechat máslo a pro "zpevnění" krému použít želatinu nebo vločky agar agar.</p>
<p>Někdy se mi povedou tlustší, jindy tenčí, někdy dám o trochu více krému, jindy méně. Rozhodně nevypadají pokaždé úplně stejně. Není to totiž žádný přesný průmyslový produkt, ale domácí moučník, který udělá radost nejen dětem :)</p>