12.08.2018 Kamila Metzová
Když už vás těstoviny nebaví, zkuste si vyrobit domácí krupicové noky. Jejich výhodou je to, že si můžete pohrát s konzistencí i složením.
Krupice je dobrým základem mnoha noků a knedlíčků do polévek. Neznamená to ale používat jen bílou pšeničnou krupici. Ráda zčásti používám celozrnnou špaldovou krupici nebo také pohankovou krupici. Noky jsou křehké, máslové a špetka muškátového oříšku jim dodá šmrnc.
Tentokrát jsem je smíchala s orestovanou zeleninou a na kostičky nakrájenou šunkou nejvyšší jakosti.
Na jemné krupicové noky
Dále
Chuť domácích noků, orestované zeleniny a másla s vůní bylinek je báječná.
<p>Těsto na domácí noky lze zlehka protlačit přes sítko na halušky. Je to minuta práce, která stojí zato.</p>
<p>Noky lze promíchat se špenátem, čerstvým sýrem nebo je dát jako přílohu k rajčatové omáčce. Doporučuji vždy přidat zeleninu a bílkovinu, která může mít formu masa, ryby, vejce nebo tofu.</p>