vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Domácí koka sušenky

03.04.2020 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty

Výborný recept na domácí verzi známých sušenek z krabice. Vychytaný poměr ingrediencí je zárukou plného plechu lahodných křehkých sušenek. 👍

Osobní zkušeností jsem se dobrala této receptury, která vyhovuje. Množství jsem uzpůsobila jednomu plechu. Pokud tedy sušenek chcete více, stačí množství zdvojnásobit.

 Ingredience

 Postup

  1. Všechny ingredience zpracuji v kompaktní těsto. I kdyby to nejdřív vypadalo "suše", chce to chvíli vyčkat a mačkat a vznikne krásně vláčný bochánek.
  2. Těsto nechám ideálně odležet alespoň půl hodiny v lednici. Pokud je to nutné, dá se s těstem pracovat ihned. Z těsta odebírám malé kousky a tvořím dlaní malé kuličky. Ty pokládám na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Každou kuličku zmáčknu vidličkou a budoucí sušenku opatrně z vidličky stáhnu, pokud se tam příliš zaboří.
  4. Peču asi 14 až 15 minut na 190 stupňů.

🐭Mezi oblíbené sušenky patří také tyto domácí ovesné sušenky.

Ať se povedou! 🙂

<p>Všechny ingredience smíchám a zpracuji do hladké koule. Pokud není čas, je možné s těstem hned pracovat. Lepší je ale nechat ho v lednici alespoň půl hodiny odležet.</p>

<p>Z uvedené dávky těsta udělám kuličky na jeden plech...</p>

<p>Každou kuličku zmáčknu vidličkou, což vytvoří pěkný efekt. Pokud se vidlička do těsta zaboří a nepůjde ven, dobře fungovalo sušenky z vidličky né odlepit, ale stáhnout...</p>

<p>Po 14 minutách na 190 stupňů v troubě... Jsou křehké, vynikající... 👍</p>