03.04.2020 Kamila Metzová
Výborný recept na domácí verzi známých sušenek z krabice. Vychytaný poměr ingrediencí je zárukou plného plechu lahodných křehkých sušenek. 👍
Osobní zkušeností jsem se dobrala této receptury, která vyhovuje. Množství jsem uzpůsobila jednomu plechu. Pokud tedy sušenek chcete více, stačí množství zdvojnásobit.
🐭Mezi oblíbené sušenky patří také tyto domácí ovesné sušenky.
Ať se povedou! 🙂
<p>Všechny ingredience smíchám a zpracuji do hladké koule. Pokud není čas, je možné s těstem hned pracovat. Lepší je ale nechat ho v lednici alespoň půl hodiny odležet.</p>
<p>Z uvedené dávky těsta udělám kuličky na jeden plech...</p>
<p>Každou kuličku zmáčknu vidličkou, což vytvoří pěkný efekt. Pokud se vidlička do těsta zaboří a nepůjde ven, dobře fungovalo sušenky z vidličky né odlepit, ale stáhnout...</p>
<p>Po 14 minutách na 190 stupňů v troubě... Jsou křehké, vynikající... 👍</p>