vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Domácí banánová kešu zmrzlina

24.05.2018 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty

S teplým počasím přichází více chuti na zmrzlinu. A kromě chuti přichází i možnost volby. Točenou z prášku? Italskou kopečkovou z ulice? Ruskou z alobalu? Supermarketovou z vaničky? Nebo domácí?

Zmrzlina jde udělat skoro ze všeho. A klidně se obejdete bez smetany či jiného mléčného výrobku. Rozmixované kešu jsou totiž zázračnou ingrediencí, která dokáže zajistit krémovou konzistenci v mnoha receptech. I ve zmrzlině :)

Budete potřebovat

(2 porce)

Postup

  1. Banán nakrájejte na kolečka a dejte zmrazit. Nejrychlejší je rozložit ho na plech a podložit třeba papírem na pečení.
  2. Kešu ořechy namočte alespoň na půl hodiny do vody, kterou pak slijte. Na 1 větší banán dávám 2 hrstky kešu.
  3. Do výkonného robotu nebo smoothie mixéru, který zvládne led, nasypte banán, kešu, přidejte javorový sirup a rozmixujte do hladké hmoty.
  4. Tu přendejte do menší nádobky a dejte ještě na půl hodiny zamrazit.

Jako sladidlo jsem zvolila javorový sirup z toho důvodu, že má výjimečnou chuť, která perfektně sedí k banánu. Abyste ale nevyhazovali peníze z okna za nekvalitu, dbejte na výběr. Já používám konkrétně tento javorový sirup, který je navíc v biokvalitě.

Pokud javorový sirup nemáte, můžete použít i jiné sladidlo, třeba med nebo špaldový sirup. Nebo zmrzlinu vůbec neslaďte a konzistenci dolaďte citronovou šťávou, bude to zas něco jiného :)

<p>3 ingredience. Banán, 2 hrstky předem namočených kešu a kvalitní javorový sirup.</p>

<p>Banán nakrájejte na kolečka a dejte na plechu zmrazit. Takto je to nejpraktičtější. Z papíru nebo podložky půjde dobře sundat a pak i mixovat.</p>

<p>Namočené kešu, zmražené banány a 2 lžíce javorového sirupu dejte do mixéru, který to zvládne. Během chvíle máte hotový ledový krém, který je ale třeba dát ještě na půl hodinky do mrazáku, aby měl konzistenci "kopečkové" zmrzliny.</p>

<p>Skvělá konzistence!</p>