07.08.2021 Kamila Metzová
Snídaně a svačinky Zdravé pomazánky
Cuketovou pomazánku dostanete na úplně jiný level, když cuketu předem upečete v troubě. Doplněná o výrazný tvrdý sýr má pomazánka plnou intenzivní chuť a je hutná. Neteče, takže se hodí i do tortill a sendvičů.
Tady je receptura na menší množství pomazánky. Pokud chcete pomazánku na více dní, pro více lidí nebo na párty, určitě množství zdvojnásobte.🙂
☝️A tady je zase jiná verze pomazánky s cuketou. Tentokrát čerstvou. Vyzkoušejte makrelovou pomazánku s cuketou.🙂
Ať vám pomazánky chutnají!🙂
<p>Cuketu nakrájím včetně slupky na špalíčky, pokapu olivovým olejem, posypu kořením a dám péct do trouby na 200 stupňů. Buď klasicky nebo na program grill. Peču asi 35 minut, až je cuketa pěkně měkká a chytne barvu.</p>
<p>Upečenou cuketu nechám trochu vychladnout a pak ji na prkýnku nožem rozsekám na drobno. Jde to raz dva.</p>
<p>Přidám nastrouhaný tvrdý sýr. Tady jsem dala na 300 g syrové cukety asi 50 g sýra. Používám výraznější tučnější sýr. Třeba cheddar.</p>
<p>Během minutky vše umícháno. Cuketu se sýrem spojím ještě lžící husté zakysané smetany. Pomazánka je hutná, vůbec neteče. To je díky tomu, že je cuketa upečená.</p>
<p>Výborná je úplně na všem. Na špaldové housce, žitném chlebu, topince či bezlepkových křupavých chlebíkách. Mňam!</p>