vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Cuketovo-sýrová pomazánka - skvělá na toustu, topinkách i do sendvičů

07.08.2021 Kamila Metzová

Snídaně a svačinky Zdravé pomazánky

Cuketovou pomazánku dostanete na úplně jiný level, když cuketu předem upečete v troubě. Doplněná o výrazný tvrdý sýr má pomazánka plnou intenzivní chuť a je hutná. Neteče, takže se hodí i do tortill a sendvičů.

Tady je receptura na menší množství pomazánky. Pokud chcete pomazánku na více dní, pro více lidí nebo na párty, určitě množství zdvojnásobte.🙂

 Ingredience na 1 mističku pomazánky

 Postup

  1. Cuketu umyju, nakrájím na špalíčky a dám na nepřilnavý plech. Pokapu ji olivovým olejem a lehce posypu kořením.
  2. Dám péct do trouby na 200 stupňů na asi 30 minut, až cuketa změkne a chytne barvu.
  3. Po vychladnutí cuketu na prkýnku na drobno posekám a smíchám s na jemno nastrouhaným sýrem. Spojím lžící až dvěma zakysané smetany.
  4. Doladím chuť a když chci, vmíchám na drobno nakrájenou lahůdkovou cibulku nebo pažitku a na ozdobu použiju zelenou nať. Hotovo!

☝️A tady je zase jiná verze pomazánky s cuketou. Tentokrát čerstvou. Vyzkoušejte makrelovou pomazánku s cuketou.🙂

Ať vám pomazánky chutnají!🙂

<p>Cuketu nakrájím včetně slupky na špalíčky, pokapu olivovým olejem, posypu kořením a dám péct do trouby na 200 stupňů. Buď klasicky nebo na program grill. Peču asi 35 minut, až je cuketa pěkně měkká a chytne barvu.</p>

<p>Upečenou cuketu nechám trochu vychladnout a pak ji na prkýnku nožem rozsekám na drobno. Jde to raz dva.</p>

<p>Přidám nastrouhaný tvrdý sýr. Tady jsem dala na 300 g syrové cukety asi 50 g sýra. Používám výraznější tučnější sýr. Třeba cheddar.</p>

<p>Během minutky vše umícháno. Cuketu se sýrem spojím ještě lžící husté zakysané smetany. Pomazánka je hutná, vůbec neteče. To je díky tomu, že je cuketa upečená.</p>

<p>Výborná je úplně na všem. Na špaldové housce, žitném chlebu, topince či bezlepkových křupavých chlebíkách. Mňam!</p>