vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Crumble s jablky, lesním ovocem a mandlovou drobenkou bez mouky

02.03.2021 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty

I bez másla a mouky můžete vyrobit křupavou drobenku, která je typická pro tento jednoduchý dezert plný šťavnatého ovoce.

Jednoznačná výhoda tohoto dezertu je v tom, že můžete připravit více porcí najednou v menší zapékací formě, nebo si připravit jen 1 porci v misce, kterou je možné dát do trouby. Toto ocení především ti, kteří si chtějí dopřát domácí pečený dezert, ale nepotřebují mít k dispozici celou bábovku.🙂

 Ingredience na 1 porci

Postup

  1. Jablko oloupu a nakrájím na drobné kostičky. Ve střední misce ho smíchám s lesním ovocem. Pokud použiji mražené, nechám ho chvíli povolit. Ochutím trochou skořice.
  2. Mandle nasekám na drobno v malém robotu, šlo by to i paličkou na maso.🙂Promíchám se lžící oblíbených obilných vloček. Zakápnu javorovým sirupem a promíchám.
  3. Do zapékací mističky dám ovoce, na něj už jen vyklopím vzniklou mandlovou drobenku a dám péct asi na 25 minut na180 stupňů do zlatova a křupava. Hotovo!

☝️Máte rádi také krémové dezerty? Zkuste jáhlový dezert v čistě rostlinné verzi.🙂

Crumble je výborný teplý i studený.👍

<p>Crumble peču na 180 stupňů asi 25 minut. Prostě do křupava! 🙂</p>

<p>A už jen zabořit lžičku. Pod křupavou drobenkou může být lesní ovoce, borůvky, broskve, hruška... 🙂</p>

<p>Šťavnatý, chutěmi nabitý a křupavý extra jednoduchý dezert!</p>