Crumble s jablky, lesním ovocem a mandlovou drobenkou bez mouky
02.03.2021 Kamila Metzová
Moučníky a dezerty
I bez másla a mouky můžete vyrobit křupavou drobenku, která je typická pro tento jednoduchý dezert plný šťavnatého ovoce.
Jednoznačná výhoda tohoto dezertu je v tom, že můžete připravit více porcí najednou v menší zapékací formě, nebo si připravit jen 1 porci v misce, kterou je možné dát do trouby. Toto ocení především ti, kteří si chtějí dopřát domácí pečený dezert, ale nepotřebují mít k dispozici celou bábovku.🙂
Ingredience na 1 porci
- 1/2 oloupaného jablka nakrájeného na drobné kostičky
- Malá hrst lesního ovoce (mimo sezónu mám v zásobě mraženou směs, maliny, ostružiny, borůvky atd)
- Malá hrst mandlí
- 1 lžíce oblíbených vloček (teď jsem dala pohankové)
- Skořice (lze vynechat)
- Javorový sirup
Postup
- Jablko oloupu a nakrájím na drobné kostičky. Ve střední misce ho smíchám s lesním ovocem. Pokud použiji mražené, nechám ho chvíli povolit. Ochutím trochou skořice.
- Mandle nasekám na drobno v malém robotu, šlo by to i paličkou na maso.🙂Promíchám se lžící oblíbených obilných vloček. Zakápnu javorovým sirupem a promíchám.
- Do zapékací mističky dám ovoce, na něj už jen vyklopím vzniklou mandlovou drobenku a dám péct asi na 25 minut na180 stupňů do zlatova a křupava. Hotovo!
☝️Máte rádi také krémové dezerty? Zkuste jáhlový dezert v čistě rostlinné verzi.🙂
Crumble je výborný teplý i studený.👍
<p>Crumble peču na 180 stupňů asi 25 minut. Prostě do křupava! 🙂</p>
<p>A už jen zabořit lžičku. Pod křupavou drobenkou může být lesní ovoce, borůvky, broskve, hruška... 🙂</p>
<p>Šťavnatý, chutěmi nabitý a křupavý extra jednoduchý dezert!</p>