vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Cizrnové kari s batáty a babyšpenátem

02.06.2021 Kamila Metzová

Bez masa Hlavní jídla Bez lepku

Měkká máslová cizrna v kombinaci s jedinečnou chutí batátů v krémové výrazné kari omáčce. Jednoduché jídlo, které skvěle chutná s rýží či plackami.

Množství ingrediencí je orientační. Jídlo bude stejně výborné, ať už je tam více cizrny či batátů. Někomu zase nemusí vyhovovat špenát, je tedy možné ho vyměnit třeba za malé růžičky brokolice, nebo půlkolečka cukety. Zkrátka dostat do té porce nějakou zeleninu, která zajistí i barevný kontrast na talíři.🙂

 Ingredience

 Postup

  1. Na oleji začnu restovat na drobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidám na drobno posekaný česnek a krátce orestuji tak, aby se jen rozvoněl. Zasypu kari kořením, přidám lžíci kvalitní rajčatové pasty a promíchám. Můžete místo koření použít i kari pastu.
  2. Do hrnce přidám batáty a uvařenou cizrnu. Zaliju vodou tak, aby byly batáty i cizrna akorát ponořené Vařím asi 15 minut do změknutí batátů.
  3. Zaliju kokosovým mlékem. Množství zvolte podle toho, zda chcete mít více omáčky, nebo vám spíše vyhovuje hutnější krémová konzistence. Pár minut provařím na mírném stupni. Hotovo!

 TIP

Chuť jídla může být pokaždé jiná díky konkrétnímu typu koření. Kari koření chutná od každé značky jinak. Zkoušejte.🙂Mně vyhovují ty žlutější thajské typy. Když naopak použiju kari pastu, přidávám do jídla ještě trochu kurkumy navíc, která jídlo zintenzivní chutí i barvou.🙂

☝️A když je sezóna květáku, doporučuji vyzkoušet toto květákové kari.

Ať se vám "kari recepty" povedou!🙂

<p>Lahodná krémová pikantní omáčka, ke které tradičně sedne rýže. Já jsem teď zvolila rýži basmati decentně ochucenou kurkumou. Výborné! 🙂</p>