Celozrnné špagety s uzeným tofu a nakládanými sušenými rajčaty
20.02.2020 Kamila Metzová
Hlavní jídla
Když zrovna není sezóna čerstvých rajčat, skvěle poslouží ta nakládaná sušená. Třeba do špaget. Orestované uzené tofu je pak zdrojem nejen bílkovin, ale i výrazné chuti.
Potřebujete
- Celozrnné špagety
- Na základ pórek ( nebo cibuli či šalotku)
- Uzené tofu
- Nakládaná sušená rajčata ( na 1 porci stačí 2 rajčata)
- Olivový olej
- Na dochucení sůl, pepř, kdo chce chilli papričky
- Do talíře nasekané zelené bylinky
Postup
- Dám vařit špagety tak, aby zůstaly pevné na skus. Mezitím si připravím směs.
- Na olivovém oleji restuji na mírném stupni pórek spolu s kostičkami uzeného tofu. Když tofu chytne zlatou barvu, přidám nakrájená sušená rajčátka. Ochutím solí, pepřem a když je chuť, tak chilli papričkami.
- Do pánve přidám špagety a pár lžic vody, ve které se vařily.
- Promíchám a na talíři ozdobím zelenými bylinkami.
<p>Uvařené celozrnné špagety, pórek, sušená nakládaná rajčata a uzené tofu.</p>
<p>Za pár minut hotové, jednoduché, výborné :)</p>