01.04.2015 Kamila Metzová
Kdo říká, že by měly být hranolky jen z brambor? Zkuste ty z celeru, jsou přímo skvělé.
Mnoho lidí používá celer velmi omezeně. Hodí kousek do polévky a tím to končí. Je fakt, že chuť syrového nebo naopak rozvařeného celeru není pro každého. Existuje ale tolik jiných možností "co s celerem". Zkuste třeba tuto celerovo-mrkvovou pomazánku, nebo nastrouhejte trochu celeru do rybičkové pomazánky. Další výbornou volbou je i obalovaný celer nebo tyto celerové hranolky z trouby :)
Když je budete připravovat pro děti, vystačíte si třeba jen s trochou soli, papriky nebo také s kurkumou.
Ve verzi pro dospělé je můžete naopak udělat pikantní pomoci koření kari.
Chuť celerových hranolek je spíše sladká, jemná. Zajímavý chuťový kontrast proto vytvoříte s nějakým domácím kyselejším dipem. Stačí jen smíchat zakysanou smetanu s bylinkami, hořčicí a přidat trochu balsamikového octa. Chuť dipů může skvěle vyladit i trocha kvalitního kečupu nebo česneku.
<p>Celerové hranolky po dvou minutách vaření. Opravdu to stačí, jinak by se lámaly ...Teď je nechte pořádně oschnout ...</p>
<p>Papírová utěrka pomůže odsát přebytečný tuk.</p>