Recept

Celerové hranolky z trouby

Kdo říká, že by měly být hranolky jen z brambor? Zkuste ty z celeru, jsou přímo skvělé.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Mnoho lidí používá celer velmi omezeně. Hodí kousek do polévky a tím to končí. Je fakt, že chuť syrového nebo naopak rozvařeného celeru není pro každého. Existuje ale tolik jiných možností “co s celerem”. Zkuste třeba tuto [celerovo-mrkvovou pomazánku](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zdrava-celerovo-mrkvova-pomazanka “celerovo-mrkvovou pomazánku”), nebo nastrouhejte trochu celeru do [rybičkové pomazánky](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zdrava-rybickova-pomazanka-se-zeleninou “rybičkové pomazánky”). Další výbornou volbou je i obalovaný celer nebo tyto celerové hranolky z trouby 🙂

Budete potřebovat

  • Celer (menší množství hranolek 1 bulvu, na celý plech 2 bulvy)
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Koření dle chuti (papriku, kari, kurkumu apod.)

Postup

  1. Celer překrojte na půl, oloupejte a nakrájejte na asi centimetr silné plátky.
  2. Ty pak nakrájejte na hranolky. Počítejte, že se celer pečením scvrkne, hranolky mohou tedy být klidně tlustší.
  3. Hranolky vhoďte do vroucí vody a opravdu jen krátce povařte. Maximálně 2 minuty. Jinak by změkly a mohly by se zbytečně lámat.
  4. Až budou suché, smíchejte je s olivovým olejem a kořením dle chuti.
  5. Pečte asi na 200 stupňů do zlatova. Je to asi 30 minut.
  6. Odložte na papírovou utěrku a odsajte přebytečný tuk.

TIP

  • Když je budete připravovat pro děti, vystačíte si třeba jen s trochou soli, papriky nebo také s kurkumou.

  • Ve verzi pro dospělé je můžete naopak udělat pikantní pomoci koření kari.

Chuť celerových hranolek je spíše sladká, jemná. Zajímavý chuťový kontrast proto vytvoříte s nějakým domácím kyselejším dipem. Stačí jen smíchat zakysanou smetanu s bylinkami, hořčicí a přidat trochu balsamikového octa. Chuť dipů může skvěle vyladit i trocha kvalitního kečupu nebo česneku.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...