vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Broskve pečené pod křupavou ořechovou krustou - jednoduchý šťavnatý dezert

16.09.2019 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty

Úžasně jednoduchý, sladký, šťavnatý, domácí dezert, na který jsou ingredience vždycky k dispozici. Obzvlášť na podzim.

Tento dezert je inspirovaný tradičním anglickým dezertem jménem "crumble", kdy se ovoce peče pod vrstvou drobenky z mouky, másla a cukru. Užít si šťavnaté ovoce, sladkou chuť a křupavý povrch lze ale i jiným způsobem. Zkusila jsem zapojit jen ořechy a decentně javorový sirup a výsledek potěšil.

 Na 3 porce/mističky potřebujete:

Postup

  1. Broskve rozpůlím a nakrájím na menší kousky. Ořechy rozsekám v robotu na jemno.
  2. Broskve dám do malých mističek vhodných do trouby a rozdělím na ně ořechovou posypku.
  3. Každou porci pokapu lžičkou javorového sirupu, který vyniká výraznou sladkou a aromatickou chutí.
  4. Peču v troubě na 185 stupňů asi 25 až 30 minut. Do zezlátnutí povrchu.

TIPY

Mám ráda dezerty bez zbytečností, které jsou složené jen z toho, co v nich chci mít.

<p>1 malá broskev na každou porci bohatě stačí.</p>

<p>Broskve, pomleté vlašské ořechy a javorový sirup. Nic víc ...</p>

<p>A šup s mističkami do vyhřáté trouby.</p>

<p>Půlhodinka v troubě a je zapečeno :)</p>

<p>Jedna porce je dána jednou mističkou. Naštěstí :) Dezert je tak jednoduchý a tak výborný ...</p>