16.09.2019 Kamila Metzová
Úžasně jednoduchý, sladký, šťavnatý, domácí dezert, na který jsou ingredience vždycky k dispozici. Obzvlášť na podzim.
Tento dezert je inspirovaný tradičním anglickým dezertem jménem "crumble", kdy se ovoce peče pod vrstvou drobenky z mouky, másla a cukru. Užít si šťavnaté ovoce, sladkou chuť a křupavý povrch lze ale i jiným způsobem. Zkusila jsem zapojit jen ořechy a decentně javorový sirup a výsledek potěšil.
Mám ráda dezerty bez zbytečností, které jsou složené jen z toho, co v nich chci mít.
<p>1 malá broskev na každou porci bohatě stačí.</p>
<p>Broskve, pomleté vlašské ořechy a javorový sirup. Nic víc ...</p>
<p>A šup s mističkami do vyhřáté trouby.</p>
<p>Půlhodinka v troubě a je zapečeno :)</p>
<p>Jedna porce je dána jednou mističkou. Naštěstí :) Dezert je tak jednoduchý a tak výborný ...</p>