18.03.2021 Kamila Metzová
Sekaná z kvalitního krůtího masa s pořádnou porcí brokolice je šťavnatou a osvědčenou alternativou tohoto tradičního jídla. Upéct ji ve formě je praktické a pohodlné! 🙂
☝️Další nápad s mletým masem? Co třeba zkusit tuto gulášovku s bio hovězím mletým masem a červenou paprikou.🙂
Ať se vám recept povede!🙂
<p>Brokolici předem krátce povařím tak, aby změkla, ale stále zůstala pevná na skus. Není cílem ji rozvařit.</p>
<p>Brokolici rozsekám na drobno...</p>
<p>Do směsi je možné přidat čerstvou cibuli, ale také cibuli předem orestovanou. Předem do zlatova orestovaná cibulka dodá sekané výraznější chuť a další šťavnatost.</p>
<p>Tuto verzi jsem vůbec nezahušťovala. V případě potřeby, když byste sekanou pekli např. na plechu a zdála se příliš měkká, je možné přidat trochu strouhanky nebo jiné preferované "suché ingredience)</p>
<p>Sekanou lze upéct tradičně jako šišku nebo 2 malé šišky na plechu, nebo ji dát do formy. Použila jsem formu na biskupský chlebíček</p>
<p>K této šťavnaté sekané se skvěle hodí šťouchané brambory.🙂</p>