vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Brokolicová sekaná z krůtího masa

18.03.2021 Kamila Metzová

Hlavní jídla Bez lepku

Sekaná z kvalitního krůtího masa s pořádnou porcí brokolice je šťavnatou a osvědčenou alternativou tohoto tradičního jídla. Upéct ji ve formě je praktické a pohodlné! 🙂

Ingredience

 Postup

  1. Brokolici rozeberu na růžičky, opláchnu a krátce povařím ve vodě tak, aby změkla, ale zůstala stále hezky zelená a pevná. Pak ji rozsekám na velmi jemno.
  2. Smíchám maso, brokolici, přidám vejce, česnek cibuli. Když je čas a chuť, je výborné cibuli předem orestovat do zlatova.
  3. Směs ochutím solí, pepřem, přidám lžičku hořčice a případně další bylinky dle chuti.
  4. Formu vyložím pečícím papírem, naplním směsí a peču asi na 190 stupňů do zlatova. Podle situace a velikosti sekané 45 - 60 minut.

☝️Další nápad s mletým masem? Co třeba zkusit tuto gulášovku s bio hovězím mletým masem a červenou paprikou.🙂

Ať se vám recept povede!🙂

<p>Brokolici předem krátce povařím tak, aby změkla, ale stále zůstala pevná na skus. Není cílem ji rozvařit.</p>

<p>Brokolici rozsekám na drobno...</p>

<p>Do směsi je možné přidat čerstvou cibuli, ale také cibuli předem orestovanou. Předem do zlatova orestovaná cibulka dodá sekané výraznější chuť a další šťavnatost.</p>

<p>Tuto verzi jsem vůbec nezahušťovala. V případě potřeby, když byste sekanou pekli např. na plechu a zdála se příliš měkká, je možné přidat trochu strouhanky nebo jiné preferované "suché ingredience)</p>

<p>Sekanou lze upéct tradičně jako šišku nebo 2 malé šišky na plechu, nebo ji dát do formy. Použila jsem formu na biskupský chlebíček</p>

<p>K této šťavnaté sekané se skvěle hodí šťouchané brambory.🙂</p>