11.02.2021 Kamila Metzová
Bramborový salát, ve kterém je zakomponovaná pořádná porce zeleniny. A celkem nenápadně. Kostičky celeru jsou těm bramborovým totiž hodně podobné.
Bramborové saláty mám ráda obecně jednoduché. Nepřeplácané. Brambory vždy ráda doplním o 1 ingredienci, která ze salátu udělá pokaždé jiné jídlo. Nejčastěji to jsou ředkvičky, hrášek, pórek, jablko nebo celer. Celer do salátu připravuji na pánvi, má pak výbornou chuť i konzistenci.
U tohoto salátu záměrně nepíšu přesné množství ingrediencí. Brambory s celerem totiž můžete dát "půl na půl", nebo dát více brambor nebo naopak více celeru. Jak to potřebujete. Ať už z hlediska chuti nebo nutričního.
Salát je potřeba chuťově vyladit. K tomu bohatě postačí sůl, pepř, citronová šťáva a trocha typické chuti majonézy. Majonézu si můžete doma vyrobit sami z kvalitních ingrediencí, nebo na trhu vybrat takovou, která vám sedne. Já mám v lednici vždy jednu majonézu "vegan", chuťově jsou mezi nimi rozdíly. Je třeba zkoušet. 🙂
☝️Řeřicha výborně chutná také v tomto vajíčkovém salátu.
Ať se vám saláty povedou! 🙂
<p>K bramborovému salátu perfektně sedne chuť řeřichy. Ta se dá částečně zamíchat do salátu a použít i na ozdobu. Řeřicha se dá pohodlně vypěstovat doma na parapetu ve všech ročních obdobích. Obzvlášť v zimě přijde vhod.👍</p>
<p>Dobře vychucený a vláčný bramborovo-celerový salát se skvěle hodí třeba ke karbanátkům z fazolí adzuki.🙂</p>