27.05.2015 Kamila Metzová
Bramborové šišky s mákem. To je taková klasika. Výborné jsou ale i na slano, kdy můžeme využít různé druhy zeleniny. V tomto případě špenát.
Tento recept berte jako nápad na to, jak mít uvařeno do 10 minut ;) Když je méně času na vaření, lze sehnat chlazené bramborové šišky. Zrovnatak si je ale můžete vyrobit i doma podle níže uvedeného návodu.
Můžete posypat zelenými bylinkami dle chuti. Třeba řeřichou nebo pažitkou.
Recept je podle "Kluků v akci", najdete ho ale i všude jinde.
Připravte si 600 g ve slupce uvařených brambor, sůl, 1 vejce, 60 g krupice, 200 g hrubé mouky a mouku na podsypání.
Vypracujte hladké těsto, na pomoučeném vále pak tvarujte šišky na malíček tenké a asi 6 cm dlouhé. Zavařte je ve vroucí vodě po dobu asi 5 minut.
Bramborové šišky na slano můžete dělat na mnoho jiných způsobů. Třeba i se zelím :-)