08.09.2021 Kamila Metzová
Moučníky a dezerty Snídaně a svačinky Bez lepku
Nechat vykynout těsto na lívance je snadné a stojí to za to. Povede se to i v bezlepkové verzi. Lívance jsou nadýchané, vláčné. S domácím tvarohovo-smetanovým krémem jsou k sežrání.🙂
Toto těsto na lívance mám vyzkoušené s různými moukami. Dělám je v tradiční i bezlepkové verzi.
Pro bezlepkovou verzi doporučuji použít část mouky ve formě "bezlepkové směsi" a zbytek pak doplnit o jednodruhovou mouku nebo jejich kombinaci. Může to být např. rýžová, čiroková, kukuřičná.
Když mám čas počkat na těsto, vždy raději volím toto kynuté, protože jsou lívance krásně nadýchané.
Příprava krému
Krém jednoduše vyrobím tak, že vyšlehám smetanu elektrickým šlehačem "do tuha" a nakonec spojím s tvarohem. Trošku osladím. Krém samozřejmě můžete připravit i v jiné verzi a místo šlehačky zvolit zakysanou smetanu.
☝️Preferujete nekynuté lívance? Zkuste třeba tyto lívance ze sýra cottage, které můžete připravit také v bezlepkové verzi.👍
Ať se vám lívance povedou!
<p>Nadýchané, vláčné a s tím krémem návykové.🙂 Mňam!</p>