02.03.2020 Kamila Metzová
Batáty neboli "sladké brambory" lze využít všude tam, kde brambory. Narozdíl od nich mají ale více živin a skvěle se hodí při přípravě krémové zeleninové polévky.
Při přípravě krémových zeleninových polévek jsem zastáncem principu "držet se jedné barvy". To proto, aby polévky nejen chutnaly, ale také se na ně dobře koukalo. Oranžová s červenou, zelená ze zelenou a tak dále.
V případě batátů a cukety lze ale udělat výjimku. Když se navíc do polévky přidá troška zářivé kurkumy, je o krásu na talíři postaráno :)
<p>Pražené kešu oříšky a zelené bylinky polévku krásně doladí. Vzhledem i chutí.</p>
<p>Batáty zajistí dokonalou krémovou konzistenci, která je v kombinaci s křupavými opraženými kešu ořechy vynikající.</p>