vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Batátovo cuketová polévka s opraženými kešu ořechy

02.03.2020 Kamila Metzová

Polévky

Batáty neboli "sladké brambory" lze využít všude tam, kde brambory. Narozdíl od nich mají ale více živin a skvěle se hodí při přípravě krémové zeleninové polévky.

Při přípravě krémových zeleninových polévek jsem zastáncem principu "držet se jedné barvy". To proto, aby polévky nejen chutnaly, ale také se na ně dobře koukalo. Oranžová s červenou, zelená ze zelenou a tak dále.

V případě batátů a cukety lze ale udělat výjimku. Když se navíc do polévky přidá troška zářivé kurkumy, je o krásu na talíři postaráno :)

Potřebujete

Postup

  1. Batáty oškrábu, nakrájím na kostičky a krátce orestuji na olivovém oleji. Pak přidám na kostičky nakrájenou cuketu, krátce orestuji a zaliju zeleninovým vývarem tak, aby byly batáty a cuketa akorát ponořené.
  2. Vařím asi 10 minut, pak rozmixuji do hladké konzistence a dle chuti zjemním krémovým kokosovým mlékem.
  3. Každý talíř pak ozdobím lžící krátce na sucho pražených a posekaných kešu ořechů a čerstvou bylinkou.

<p>Pražené kešu oříšky a zelené bylinky polévku krásně doladí. Vzhledem i chutí.</p>

<p>Batáty zajistí dokonalou krémovou konzistenci, která je v kombinaci s křupavými opraženými kešu ořechy vynikající.</p>