21.04.2021 Kamila Metzová
Zralý či přezrálý banán skvěle využijete v tomto jednoduchém receptu. Výživné a přirozeně sladké placičky se hodí ke snídani nebo do krabičky na výlet.
Při výrobě těchto placiček bylo cílem spotřebovat zralý banán a zároveň do nich dostat další výživné ingredience, aby obsahovaly komplexní sacharidy, bílkoviny, tuky a vlákninu.
Placičky jsou pevné, ale měkké, nerozpadají se. Sladké jsou přirozeně tak akorát. Chutnají dobře samotné nebo s bílým jogurtem.🙂 Druh sušeného ovoce a volba ořechů či semínek ovlivní jejich výslednou chuť. Povedly se jak s vlašskými ořechy, tak s konopnými semínky.👍 Nedoporučuji použít jen celé či mleté lněné semínka a chia semínka, která se při pečení chovají specificky a je třeba mít zkušenost. Jinak můžete experimentovat.🙂
☝️Chcete si upéct ovesné placičky, ale nesedí vám chuť banánu? Zkuste tyto sladké ovesné placičky ze 4 ingrediencí.🙂
Ať se vám sladké placičky povedou! 🙂
<p>Ingredience jednoduše smíchám dohromady a vločky nechám chvíli nabobtnat. Placičky jdou pak jednoduše tvarovat.</p>
<p>Z 1 banánu 8 placiček. Lžící odeberu kousek těsta, když to jde, rukama lehce vytvaruji do kulatého tvaru. Dám na plech a prsty dotvaruji placičku.</p>
<p>Upečeno! Placičky jsem pekla na 180 stupňů asi 20 minut.</p>
<p>Verze s konopnými semínky a sušenými brusinkami.</p>
<p>Jsou měkké, díky banánu vláčné a přirozeně sladké. Hodí se skvěle i do krabičky na cestu, protože se nerozpadají.</p>