Křupavé bagetky zapečené s hermelínem a brusinkovou omáčkou
16.03.2021 Kamila Metzová
Jednoduchá a bleskově připravená chuťovka a zajímavá kombinace. Křupavá bagetka, krémový rozpečený sýr a pikantní brusinková omáčka...Žádná nuda! 🙂
Ingredience
- Bagetky (použila jsem bio celozrnné)
- Hermelín (nebo Camembert)
- Nakládané brusinky nebo brusinková omáčka (prodávají se zavařené v malé skleničce)
- Olivový olej
- Citronová šťáva
- Pepř
Postup
- Bagetky překrojím na půl nebo na větší šikmá kolečka. Dám na plech s pečícím papírem. Bagetku pokapu olivovým olejem, potřu brusinkami a obložím kousky hermelínu.
- Dám péct do dostatečně vyhřáté trouby na 190 stupňů do křupava nebo tak, aby byl sýr středně rozpečený. Může to trvat asi tak 10 minut.
- Mezitím si připravím omáčku, kterou pak pokapu sýr. Brusinky jen jednoduše dostatečně opepřím a naředím citronovou šťávou. To zvýrazní jejich chuť.
- Bagetky vytáhnu z trouby, servíruji teplé. Každý si pak u stolu zakápne sýr brusinkovou omáčkou podle chuti. Hotovo!!
☝️Co ještě se dá naložit na křupavou bagetku? Třeba tato pikantní rajčatová směs
Tak šup zapnout troubu.😀
<p>Peču na 190 stupňů asi 10 minut. Záleží na velikosti bagetek, na sýru. Bagetka musí být křupavá a sýr rozpečený.</p>
<p>Omáčka z nakládaných brusinek nebo brusinkového džemu, citronové šťávy a pepře.</p>
<p>Pikantní brusinková omáčka ve spojení s rozpečeným hermelínem. Zajímavá a atraktivní kombinace!🙂</p>