vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Křupavé bagetky zapečené s hermelínem a brusinkovou omáčkou

16.03.2021 Kamila Metzová

Jednoduchá a bleskově připravená chuťovka a zajímavá kombinace. Křupavá bagetka, krémový rozpečený sýr a pikantní brusinková omáčka...Žádná nuda! 🙂

Ingredience

 Postup

  1. Bagetky překrojím na půl nebo na větší šikmá kolečka. Dám na plech s pečícím papírem. Bagetku pokapu olivovým olejem, potřu brusinkami a obložím kousky hermelínu.
  2. Dám péct do dostatečně vyhřáté trouby na 190 stupňů do křupava nebo tak, aby byl sýr středně rozpečený. Může to trvat asi tak 10 minut.
  3. Mezitím si připravím omáčku, kterou pak pokapu sýr. Brusinky jen jednoduše dostatečně opepřím a naředím citronovou šťávou. To zvýrazní jejich chuť.
  4. Bagetky vytáhnu z trouby, servíruji teplé. Každý si pak u stolu zakápne sýr brusinkovou omáčkou podle chuti. Hotovo!!

☝️Co ještě se dá naložit na křupavou bagetku? Třeba tato pikantní rajčatová směs

Tak šup zapnout troubu.😀

<p>Peču na 190 stupňů asi 10 minut. Záleží na velikosti bagetek, na sýru. Bagetka musí být křupavá a sýr rozpečený.</p>

<p>Omáčka z nakládaných brusinek nebo brusinkového džemu, citronové šťávy a pepře.</p>

<p>Pikantní brusinková omáčka ve spojení s rozpečeným hermelínem. Zajímavá a atraktivní kombinace!🙂</p>