25.04.2012 Kamila Metzová
Spojení chuti rajčat, rukoly, česneku a provensálského koření vás nadchne.
Spojení chuti rajčat, rukoly, česneku a provensálského koření vás nadchne.
Bagetky po provensálsku, jak jsem si je nazvala, jsou prostě výborné a mnoha strávníky prověřené :)
Nejlepší jsou teplé a křupavé, takže je dobré je rovnou sníst. Když jsem tyto bagetky připravovala pro více lidí, tak se mi zatím nikdy nestalo, že by někde zůstaly ležet a já byla s výrobou v předstihu. Jsou tak dobré, že mizí závratnou rychlostí :)
Bruschetta je základní italský teplý předkrm. V originální verzi se jedná pouze o opečený bílý chléb potřený česnekem a olivovým olejem, lehce osolený, případně opepřený. Pak jsou různé verze s rajčaty, s houbami apod. Tento recept bych si nedovolila nazvat bruschettou, protože to klasická bruchetta opravdu není. Dokáže mě vytočit, co vše někde v „restauracích“ vydávají za bruschettu. Třeba neidentifikovatelnou chuťově nezajímavou směs na opečeném nasládlém „tousťáku“ :) To je takový problém v dnešní době sehnat dobrý bílý chléb? Není. Když je běžné v restauraci používat kupovaný dressing, tak proč neudělat bruschettu z baleného toustového chleba...To si ji raději udělejte doma :)
Dobrou chuť!
Autor: Kamila Metzová
<p>Směs by měla být nakrájená více na jemno, než je na obrázku. Pak na bagetce lépe drží. Tak nebo tak, stejně vám to bude trochu odpadávat na talíř a to k tomu patří :)</p>