07.02.2019 Kamila Metzová
Výborná chuť této polévky je dána hlavní ingrediencí, a to pečeným česnekem. Chuť česneku je díky upečení jiná, jemnější. Určitě ji zkuste :)
Na tuto polévku jsem před mnoha lety narazila v jednom starém časopisu, když jsem doma třídila. Hned mne zaujala a také jsem ji hned zkusila. Od té doby ji dělám pravidelně.
Výborná je s opečenou bagetkou.
Ať se vám povede :)
<p>Česnek překrojte přesně tímto způsobem.</p>
<p>Česnek vyskládejte na plech řeznou stranou dolů. Já ho dávám na pečící papír, který potřu olivovým olejem.</p>
<p>Po 25 minutách v troubě je česnek takto krásně upečený. Vůně pečeného česneku je lákavá :)</p>
<p>Polévku dochucuji a vylepšuji na talíři různě. Když mám čerstvý koriandr, tak je volba jasná, jindy přijde vhod posypat polévku kousky krátce opražených semínek. Výborná je vždycky. Jak by ne, když je v ní česnek. Ten nikdy nemůže nic zkazit :)</p>