08.08.2014 Kamila Metzová
Máte chuť na obalovanou zeleninu? Nejjednodušším způsobem je cuketu obalit v těstíčku. Je to rychlé a výborné.
Je léto, cukety se na nás valí ze všech stran. Jeden ze způsobů, jak lze cuketu využít, je obalit ji v těstíčku. Je to rychlejší než trojobal a můžete vymyslet spoustu variant. Já mám vyzkoušená tato 3 těstíčka. Na fotce je špaldovo-kukuřičné česnekové těstíčko. Obecná rada je, že na menší množství těstíčka použijte 1 vejce, na větší množství 2 vejce, konzistence nesmí být moc řídká (nic by se na cuketě neudrželo), ani moc hutná (aby z toho nebyla cuketa v palačince)
Na pivní těstíčko
1 hrnek piva, 1 hrnek hladké mouky, 1 vejce, sladká paprika, sůl
Na sýrové těstíčko
Jako základ můžete použít buď pivní nebo klasické těstíčko, jen do něj na jemno nastrouháte kousek oblíbeného tvrdého sýra. Výborný je třeba italský Pecorino.
Na špaldovo-kukuřičné česnekové těstíčko
3/4 hrnku mléka (dala jsem rýžové), 2 vejce, 4 vrchovaté lžíce špaldové celozrnné mouky, 4 vrchovaté lžíce kukuřičné mouky, 2 stroužky česneku, sůl
Těstíčka si samozřejmě můžete ochutit dle libosti, dobře poslouží i různé směsi koření, hlavní je, aby byly bez zbytečných zvýrazňovačů chuti.
Když na to přijde, lze se i obejít bez vajec, místo nich se do těstíčka přidá bramborový škrob rozmíchaný v mléce.
Takto připravenou cuketu můžete podávat třeba s bramborem a domácím jogurtovým dresingem nebo s čerstvou zeleninou.
<p>Cukety dokážou růst doslova před očima. Mnoho lidí má tendenci cuketu loupat, je to ale zbytečné, obzvláště, pokud máte nějakou domácí ...</p>
<p>Na této fotce je cuketa obalená v hutnějším těstíčku ...Vytvořilo tak větší vrstvu, hlavní je těstíčko dobře ochutit ...</p>