Vločky s mákem lze nejjednodušeji využít třeba na přípravu snídaňové kaše. Jenže ne každý si na kaši potrpí. Naštěstí je tu více možností, třeba vločky zapéct v troubě s dalšími ingrediencemi.
Při přípravě jednotlivých porcí je jen třeba myslet na to, aby se z úmyslu vyrobit něco zdravého nestala hotová kalorická bomba. Nezáleží jen na tom, co jíme, ale také kolik toho jíme :)
Na 2 porce budete potřebovat
- 6 lžic jemných ovesných vloček
- 4 lžíce máku
- 2 velké hrsti čerstvého ovoce
- 1 lžíci másla Ghí (přepuštěné máslo)
- Oblíbený sirup na doslazení (Datlový, špaldový, čekankový)
Postup
- Vločky smíchejte s mákem a máslem ghí.
- Na dno zapékací mističky dejte 2 lžíce směsi, zasypte hrstí ovoce a navrch dejte opět směs.
- Zapečte na 200 stupňů po dobu 20 - 25 minut do zlatova.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.