Ingredience
- Vývar (dle vašich preferencí, zeleninový, hovězí, kuřecí …)
 
- Růžičky brokolice
 
Na knedlíčky
- 100 g hrubé mouky ( dávám kombinaci hrubé mouky a celozrnné špaldové krupice, může být i pohanková krupice atd.)
 
- 1 vejce
 
- 2 lžíce olivového oleje
 
- 3 lžíce mléka ( klasické nebo rostlinné)
 
- sůl, pro barvu může být trochu kurkumy
 
- na drobno posekaná čerstvá zelená petrželka
 
 Postup
- Brokolici rozdělím na malé drobné růžičky a ty pár minut povařím ve vývaru. Brokolice má zůstat krásně zelená a ještě lehce křupavá.
 
- V misce smíchám ingredience na knedlíčky a vyrobím těsto, které není ani řídké, ani příliš tuhé. Musí jít lehce nabírat lžičkou a nepadat z ní. Knedlíčky vytvořím tak, že lžičkou nabírám těsto a lžičku ponořím do vroucí vody, opakuji do spotřebování těsta. Vařím asi 5 minut. Knedlíčky je možné zavařit rovnou ve vývaru, musíte si ale být jistí, že se nebudou rozpadat, aby nenadělaly ve vývaru “bordel”.
 
- Do každého talíře dám pár knedlíčků, naliju vývar s brokolicí a ozdobím čerstvou petrželkou.
 
> ☝️Jednou z dalších variant na brokolicovou polévku je tako rychlá brokolicovo-mrkvová s vaječnou zavářkouPrověřená snad stokrát! 😀🐭
Jednoduché, rychlé, výborné 🙂