Jak naservírovat hustou a výživnou polévku do 30 minut? Snadno! Stačí mít vločky, oblíbenou zeleninu a 1 vejce. S kvalitním polévkovým kořením bude mít obsah hrnce i úžasnou barvu.🙂
Vločková polévka je taková stará známá klasika, kterou lze potkat v mnoha podobách.
Mně se zalíbila její výživnější a pestřejší varianta, která obsahuje více druhů zeleniny a vejce.
Pro chuť polévky je zde zásadní, že se vejce orestuje spolu s cibulí a vločkami hned v základu…
Ovesné vločky rozhodně patří do zdravého jídelníčku. Dají se koupit i v bezlepkové variantě. Je dobré je zapojit nejen při snídaních, ale i do placiček, palačinek nebo polévek.🙂
Ingredience
40 g ovesných vloček (asi 6 lžic)
1 cibule
150 g na jemno nasekané zeleniny (buď jen mrkev a petržel nebo vícedruhová směs brokolice, květák, kapusta atd.)
Na přepuštěném másle nebo oleji nechám zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidám ovesné vločky a společně s cibulí je orestuji, až se trochu rozvoní.
Mezi orestované vločky s cibulí rozklepnu 1 vejce, promíchám a nechám ho zdrcnout.
Zaliju vodou a vsypu na drobno nakrájenou nebo nasekanou zeleninu. Druhy je možné střídat podle sezóny a chuti. Polévka se zvládne jen s mrkví, vynikající je však také s brokolicí, kapustou, pórkem, květákem, vše musí být nasekané na drobno)
Ochutím solí, pepřem a polévkovým kořením. Vařím na mírném stupni minimálně 20 minut. Záleží na typu vloček. Hotovo!
TIP
Jako polévkové koření doporučuji směs Nesoldík. Polévce dodá jedinečnou chuť a barvičku. Jen pozor, aby vám neujela ruka. Méně je více…🙂