Recept

Přirozeně hustá vločková polévka se zeleninou

Jak naservírovat hustou a výživnou polévku do 30 minut? Snadno! Stačí mít vločky, oblíbenou zeleninu a 1 vejce. S kvalitním polévkovým kořením bude mít obsah hrnce i úžasnou barvu.🙂

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Vločková polévka je taková stará známá klasika, kterou lze potkat v mnoha podobách.

Mně se zalíbila její výživnější a pestřejší varianta, která obsahuje více druhů zeleniny a vejce.

Pro chuť polévky je zde zásadní, že se vejce orestuje spolu s cibulí a vločkami hned v základu…

Ovesné vločky rozhodně patří do zdravého jídelníčku. Dají se koupit i v bezlepkové variantě. Je dobré je zapojit nejen při snídaních, ale i do placiček, palačinek nebo polévek.🙂

 Ingredience

  • 40 g ovesných vloček (asi 6 lžic)
  • 1 cibule
  • 150 g na jemno nasekané zeleniny (buď jen mrkev a petržel nebo vícedruhová směs brokolice, květák, kapusta atd.)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce přepuštěného másla Ghí nebo olej
  • Sůl, pepř
  • Polévkové koření (Já jsem dala směs Nesoldík)
  • 1,5 litru vody

 Postup

  1. Na přepuštěném másle nebo oleji nechám zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidám ovesné vločky a společně s cibulí je orestuji, až se trochu rozvoní.
  2. Mezi orestované vločky s cibulí rozklepnu 1 vejce, promíchám a nechám ho zdrcnout.
  3. Zaliju vodou a vsypu na drobno nakrájenou nebo nasekanou zeleninu. Druhy je možné střídat podle sezóny a chuti. Polévka se zvládne jen s mrkví, vynikající je však také s brokolicí, kapustou, pórkem, květákem, vše musí být nasekané na drobno)
  4. Ochutím solí, pepřem a polévkovým kořením. Vařím na mírném stupni minimálně 20 minut. Záleží na typu vloček. Hotovo!

 TIP

Jako polévkové koření doporučuji směs Nesoldík. Polévce dodá jedinečnou chuť a barvičku. Jen pozor, aby vám neujela ruka. Méně je více…🙂

> ☝️Co dalšího podniknout s ovesnými vločkami? Vyzkoušejte palačinky z ovesných vloček.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...