Rychle / jednoduše / zdravě

Vajíčkovo - ředkvičková pomazánka s pažitkou

Vynikající kombinace vajec, ředkviček a pažitky propojená čerstvým smetanovým sýrem. Během pár minut máte hotovou nutričně bohatou domácí pomazánku, která skvěle chutná na čerstvém chlebu.
Ředkvičky recept

Množství je na jednu misku pomazánky.

Budete potřebovat

  • 1 menší svazek ředkviček
  • 2 vejce uvařená na tvrdo
  • 100 g žervé ( kupuji to v kostce, v alobalu)
  • Hrst na jemno nasekané pažitky
  • Na dochucení sůl, lžičku hořčice
  • Na doladění konzistence 1 lžíci bílého jogurtu ( dávám dle situace)

Postup

  1. Vejce uvařte na tvrdo. Ředkvičky omyjte a nasekejte na drobné kousky. Já to dělám v malém robotu sekáčku. Posolte je a nechte chvíli vypotit, vodu vymačkejte.
  2. Vejce protlačte skrz mřížku nebo je nakrájejte nožem na drobné kousky, smíchejte s ředkvičkami, žervé, pažitkou, dochuťte solí, hořčicí, můžete dát i pepř. Pokud to vyhodnotíte jako nutné, zjemněte pomazánku ještě lžící hustého bílého jogurtu, můžete použít i Skyr.

Za pár minut hotovo a dobrou chuť :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Ředkvičková pomazánka

Základní ingredience, které pak ještě dochucuji solí, hořčicí, vyzkoušenou mám i křenovou pastu.

 
Vejce recept

Závěrečnou konzistenci pomazánky lze snadno doladit lžící hustého bílého jogurtu.

 
Co s vejci na tvrdo

Jedině domácí pomazánka neobsahuje zbytečná aditiva, jedině domácí pomazánka může mít tu správnou poctivou chuť.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?