Uzený losos s avokádem a citrónovou smetanou

Když máte k dispozici dobrého uzeného lososa a zralé avokádo, tak není třeba vymýšlet nic dalšího. Extra chuti však docílíte pomocí zakysané smetany vyladěné o čerstvou citrónovou šťávu ... Společně s žitným chlebem skvělá snídaně.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Vzhledem k tomu, že někteří lidé nejsou zvyklí avokádo kupovat, nebo s ním začínají, je tady pro jistotu pár informací.

S avokádem to musíte vychytat. Zjistit, kde a jaké kupovat, aby vám dobře posloužilo. Nikdo nestojí o to platit za plod, který je po rozříznutí nezralý nebo naopak shnilý.

Když koupíte klasické avokádo, většinou je třeba nechat ho pár dní dozrát. Úplně nejjednodušší je ale koupit si rovnou zralé avokádo, které nese název “ready to eat”. Je “hotové” a uvnitř máslové, přesto stále pěkně pevné.

 Budete potřebovat

  • Uzeného lososa
  • Zralé avokádo
  • Sůl, pepř, olivový olej
  • Hustou zakysanou smetanu nebo Crème fraîche ( hustou zakysanou verzi “épaisse”)
  • Zelené bylinky dle chuti na ozdobu ( dala jsem hladkolistou pertržel)

Postup

Lososa i avokádo bez slupky nakrájejte na proužky a naaranžujte na talířek. Decentně pokapejte zakysanou smetanou ochucenou citronovou šťávou. Dochuťte čerstvým pepřem.

Z hlediska výživy na závěr dodám jen 1 věc. Jak uzený losos, tak avokádo jsou velmi kalorické potraviny, proto není třeba to přehánět s množstvím. Střídmost je zkrátka princip, který se vyplatí jak u snídaně, tak kdekoliv jinde 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky