Recept

Uzený losos s avokádem a citrónovou smetanou

Když máte k dispozici dobrého uzeného lososa a zralé avokádo, tak není třeba vymýšlet nic dalšího. Extra chuti však docílíte pomocí zakysané smetany vyladěné o čerstvou citrónovou šťávu ... Společně s žitným chlebem skvělá snídaně.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Vzhledem k tomu, že někteří lidé nejsou zvyklí avokádo kupovat, nebo s ním začínají, je tady pro jistotu pár informací.

S avokádem to musíte vychytat. Zjistit, kde a jaké kupovat, aby vám dobře posloužilo. Nikdo nestojí o to platit za plod, který je po rozříznutí nezralý nebo naopak shnilý.

Když koupíte klasické avokádo, většinou je třeba nechat ho pár dní dozrát. Úplně nejjednodušší je ale koupit si rovnou zralé avokádo, které nese název “ready to eat”. Je “hotové” a uvnitř máslové, přesto stále pěkně pevné.

 Budete potřebovat

  • Uzeného lososa
  • Zralé avokádo
  • Sůl, pepř, olivový olej
  • Hustou zakysanou smetanu nebo Crème fraîche ( hustou zakysanou verzi “épaisse”)
  • Zelené bylinky dle chuti na ozdobu ( dala jsem hladkolistou pertržel)

Postup

Lososa i avokádo bez slupky nakrájejte na proužky a naaranžujte na talířek. Decentně pokapejte zakysanou smetanou ochucenou citronovou šťávou. Dochuťte čerstvým pepřem.

Z hlediska výživy na závěr dodám jen 1 věc. Jak uzený losos, tak avokádo jsou velmi kalorické potraviny, proto není třeba to přehánět s množstvím. Střídmost je zkrátka princip, který se vyplatí jak u snídaně, tak kdekoliv jinde 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...