Toto je snad nejjednodušší způsob, jak využít uzené tofu. Většinou ti, co dělají pomazánky z tofu, chtějí zachovat rostlinný charakter, proto je kombinace tvarohu a tofu trošku na hraně, ale variant pomazánek je zkrátka mnoho a toto je jedna z nich. Uzené tofu dodá jinak fádnímu a kyselému tvarohu šmrnc.
Budete potřebovat
- Tvaroh
- Uzené tofu (mají běžně ve větším supermarketu, ve zdravé výživě)
- Olivový olej extra virgine
- Trochu soli
- Případně jarní cibulku (můžete vynechat)
Postup
- Uzené tofu rozmixujte do hladka s olivovým olejem, až vznikne hladká krémová hmota.
- Tu smíchejte s tvarohem a dochuťte. Trocha soli bude stačit.
- Můžete přidat i jarní cibulku nebo jinou zeleninu, třeba na jemno nastrouhanou mrkev.
TIP
Tvaroh se řadí mezi hůře stravitelné mléčné výrobky díky vysokému obsahu kaseinu. Můžete jej klidně nahradit třeba sýrem Ricotta, který je naopak lehce stravitelný.
Pomazánka je bohatá na bílkoviny a díky olivovému oleji extra virgine obsahuje i zdravé nenasycené tuky, což je další bod navíc.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.