Avokádo jsem si koupila již zralé "ready to eat", takže jsem ho hned mohla použít a bylo krásně měkké. Sušené chilli papričky jsem si tedy přivezla z Kréty, ale česnek a cibuli mám od místního farmáře.
Na 1 porci potřebujete
- 1/2 zralého avokáda
- 2 malá keříková rajčátka
- 1/2 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- Sůl, pepř, sušené chilli papričky
- Pár kapek olivového oleje a citronové šťávy
Postup
- Zralé avokádo podélně rozříznu a z jedné poloviny do misky vyndám dužinu. Tu rozmačkám vidličkou a smíchám s na jemno nasekanou cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a na drobné kousky pokrájenými rajčátky.
- Pak základ pomazánky dochutím solí, pepřem, chilli papričkami a doladím malým množstvím olivového oleje a citronové šťávy.
- Mažu na topinky z celozrnného chleba upečené na sucho v topinkovači.
Na talíři topinky doplním o další přirozené potraviny podle individuální situace a sezóny. A když hned po ránu neplánujete jít na rande, je to rozhodně ideální snídaně :)
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.