Zdravý jahodový crumble
08.07.2017 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Vyzkoušejte sami, co vznikne, když jahody zasypete chia semínky a osladíte sirupem ...
Dezert plný chuti, vlákniny, ale taky sacharidů, takže je dobré držet se té jedné mističky :-)
Budete potřebovat
1 mistička = 1 porce
- 50 g jahod (čerstvé nebo mražené)
- 1 lžíci chia semínek
- Na oslazení sirup (dala jsem datlový)
Na "drobenku"
- 2 lžíce myssli směsi (nebo jen jemné ovesné vločky)
- 1/2 lžíce sezamových semínek nebo pár podrcených oříšků
- 1/2 lžíce tmavého cukru (nejlépe Muscovado)
- 1 lžičku kokosového oleje nebo másla
Postup
- Do menší zapékací mističky dejte jahody. Oslaďte je datlovým nebo jiným sirupem a promíchejte s chia semínky.
- Vyrobte si směs z myssli, sezamových nebo jiných semínek, případně oříšků, lehce oslaďte a přidejte trochu kokosového oleje nebo másla.
- Navršte na jahody a dejte zapéct na cca 25 min na 200 stupňů do trouby až povrch zezlátne.
Vynikající!