18.12.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Bramboráky mám ráda, ale vadí mi jejich příprava na pánvi. Tuna přepáleného oleje a vypotřebovaná role kuchyňských utěrek, které celé padnou při odsávání oleje z bramboráku. Když zkusíte bramborák na plechu, tohle vůbec řešit nebudete...
Připravte těsto na bramboráky, jak jste zvyklí, jen ho zkrátka upečte v troubě. Pokud vlastní osvědčený recept na bramboráky nemáte, zkuste tento :-)
Podávejte nejlépe s kysaným zelím nebo kvašenou zeleninou.
Kysané zelí posiluje imunitu a je nabyté přírodním vitaminem C. velmi příznivě působí na trávení a zároveň dezinfikuje zažívací soustavu. Pravidelnou konzumací kysaného zelí výrazně posilujete a aktivujete imunitní systém. Po dlouhodobém užívání antibiotik pomáhá stejně jako kysané mléčné výrobky obnovit narušenou střevní mikroflóru. Bylo potvrzeno, že v oblastech, kde se konzumuje velké množství kysaného zelí, se lidé dožívají vysokého věku při plném zdraví.
Tento recept je zapotřebí vyzkoušet a při dalším pokusu případně doladit. Pokud byste chtěli bramborák udělat vyloženě dietně bez jakéhokoliv tuku, nebude to ono. I tak je jeho chuť díky přípravě v troubě jiná, než na jakou jste možná zvyklí, ale stojí za to vyzkoušet je.