Zapečené špaldové palačinky s tvarohem

13.08.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Variant, jak připravit toto sladké jídlo je opravdu mnoho. Můžete ho vyrobit více či méně sladké, více či méně celozrnné nebo bezlepkové, více či méně tučné. Krásně mi prošla i varianta bez mléka, kdy jsem jako alternativu zkusila rostlinné mléko mandlové.

Bylo docela náročné o dvacátédruhé ignorovat tento voňavý pekáček. Jsou totiž dobré i studené, a jak! Naštěstí vyhrálo "Ráno moudřejší večera" :-)

Budete potřebovat

**Na tvarohovou náplň **

**Na zálivku **

Postup

  1. Nejdříve si na pánvi připravte palačinky. Z 0,5 l mléka jich je asi 8. Když chcete silnější palačinky, udělejte těsto o něco hustší než na tenké palačinky, kdy musí být naopak řidší.
  2. Na tvarohovou náplň si vyšlehejte vejce s vanilkovým cukrem a smíchejte s tvarohem, dle potřeby oslaďte a zjemněte třeba zakysanou smetanou, aby směs nebyla moc tuhá.
  3. Na zálivku jen metličkou rozšlehejte vejce v mléce spolu s bio vanilkovým cukrem a lžící medu. Pokud máte, můžete místo cukru přidat lžičku vanilkového extraktu.
  4. Pak už jen vymažte pekáček tukem a vysypte strouhankou. Použila jsem máslo a kukuřičnou strouhanku. Každou palačinku potřete náplní, stočte a vyskládejte do pekáčku. Rovnoměrně zalijte zálivkou.
  5. Zapékejte v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut. Na posledních pár minut můžete zapnout gril. Že je hotovo poznáte tak, že povrch lehce zezlátne a směs, kterou jste přelili palačinky, zatuhne.

TIPY

Čtvrtka pekáčku nám doma zůstala do druhého dne a chutnají výborně i studené :)