Zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a sýrem

07.11.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience

 Postup

  1. Rajčatová omáčka. Na drobno nakrájenou cibuli orestuji do zlatova na olivovém oleji. Přidám na malé kousky nakrájenou pancettu nebo slaninu a lehce ji opeču. Teď přidám prolisovaný česnek, promíchám a nechám ho jen zavonět. Vliju sekaná rajčata, z tuby vymáčknu odhadem 2 lžíce rajčatového protlaku. Ochutím solí, pepřem a nechám pod pokličkou provařit na mírném stupni alespoň 15 minut. Rajčata získají lepší chuť i konzistenci. Na závěr doladím chuť trochou preferovaného cukru či jiného sladidla a vmíchám na drobno nakrájenou bazalku.
  2. V případě chlazených kupovaných noků je krátce povařím ve vroucí osolené vodě. Většinou stačí minuta než vyplavou na povrch.
  3. Noky promíchám s omáčkou a dám do zapékací misky. Na fotce vidíte zapékací misku pro 1 porci. Praktická věc! Zapékám na 220 stupňů asi 10 minut.
  4. Posypu sýrem a ještě nechám krátce zapéct nebo povolit pod grilem. Záleží na typu sýra. Zakápnu troškou panenského olivového oleje, ozdobím lístkem bazalky a hotovo!