Vajíčkový salát s mrkví a řeřichou

30.03.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tady je jeden z dalších rychlých nápadů, co s vařenými vejci.

Během chvíle můžete vyrobit výborný vajíčkový salát.

Řeřicha je do něj jak dělaná. Nejjednodušší a nejlevnější je vypěstovat si ji doma. Přesný návod je [ZDE](http://www.varilamysicka.cz/clanky/jak-si-doma-kdykoliv-vypestovat-rerichu "ZDE").

Budete potřebovat

Postup

  1. Vejce na hrubo nakrájejte.
  2. Přidejte na jemno nastrouhanou mrkev, na jemno nakrájené rajče a řeřichu.
  3. Smíchejte dle chuti se zakysanou smetanou, případně trochou majonézy.
  4. Dochuťte hořčicí, citronovou šťávou či umeoctem, trochou soli, pepře

TIPY

Proč přidávat do jídla řeřichu?

Řeřicha je doslova vitaminová bomba. Nejvíce vitaminů si zachovává při použití za studena. Proto je nejvhodnější přidávat ji až do hotových jídel - salátů, těstovin, polévek, pomazánek ...Nejvíce ji můžeme ocenit v zimě, kdy není přirozeně k dispozici tolik ovoce a zeleniny.

Salát podávejte s kouskem pečiva, v mém případě to byl domácí špaldový chléb.