Tuňákové karbanátky - snadné a výborné

20.11.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kvalitního tuňáka v konzervě kupuji pravidelně. Nejčastěji z něj dělám POMAZÁNKU, nebo ho přidávám do všemožných salátů.

Konečně jsem zkusila karbanátky, které jsem měla v plánu dlouho. A nezklamaly. Mladší dcera si dokonce jeden vzala po obědě do postele, což lze považovat za formu uznání ;-)

Budete potřebovat

Posup

  1. Tuňáka zbavte šťávy nebo oleje a přendejte do mísy.
  2. Přidejte uvařené brambory, vejce a vše pořádně do hladka rošťouchejte a promíchejte. Nějaké menší kousky brambor mohou zůstat, nemusí z toho být vyloženě kaše.
  3. Nakonec jen přidejte petržel, dochuťte trochou soli a dohustěte kukuřičnou strouhankou.
  4. Správnou konzistenci poznáte tak, že jdou karbanátky bez problémů tvarovat pomocí naolejovaných rukou.
  5. Pak už jen opékejte na troše vhodného oleje z obou stran do zlatova a odložte na papírový ubrousek.

TIP

Směs na karbanátky můžete do požadované konzistence dohustit i jinak, než kukuřičnou strouhankou. Lze použít toustový chléb, případně ovesné vločky nebo jinou "suchou" směs.

Kolik toho bude?

Na 1 konzervu 160g tuňáka dejte 1 vejce. Z tohoto množství jsem měla 5 karbanátků. Pro 4 člennou rodinu tedy množství zdvojnásobte.