Tuňáková pomazánka s vejci

25.09.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Moje oblíbená verze tuňákové pomazánky s vejcem a jogurtem. Tyto ingredience mám totiž doma vždy.🙂 Ideální je použít jogurt hustý, zrající v kelímku.

 Ingredience

(1 miska pomazánky)

 Postup

  1. Vejce uvařím na tvrdo. Tuňáka sliju a v míse ho vidličkou rozmačkám na jemno.
  2. Vejce oloupu, nakrájím na drobno či nastrouhám nebo protlačím přes mřížku. Smíchám s tuňákem, jogurtem a chuť doladím trochou majonézy. Někdy použiju klasickou, jindy light, jindy vegan.
  3. Přidám hrst na drobno posekané zeleně, osolím, opepřím a trochu okyselím citronovou šťávou. Když nemám citrón, zakápnu rýžovým octem. Hotovo!

> ☝️Máte rádi rybí pomazánky? Doporučuji vyzkoušet také baltickou rybičkovou pomazánku s mrkví.🙂

Ať vám pomazánky chutnají!🙂