Těstovinky od maminky - S opečenou cuketou a krémovou omáčkou z Lučiny

19.08.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience na 2 porce

 Postup

  1. Menší cuketu s tenkou slupkou omyju a nakrájím na kolečka nebo šikmá kolečka silná něco přes půl centimetru. Pozvolna opeču na trošce přepuštěného másla na nepřilnavé pánvi z obou stran lehce do zlatova. Tak, aby cuketa trochu změkla.

  2. Mezitím vedle v hrnci vařím kolínka podle návodu tak akorát do měkka. Malý šálek vody z těstovin si dám stranou.

  3. V rendlíku nebo malé pánvi rozpustím a rozmíchám do hladka Lučinu s trochou vody z těstovin do husté krémové konzistence. Přidám na drobno nasekanou opečenou cuketu, dochutím bylinkovým kořením a společně krátce prohřeju. Promíchám s těstovinami. Hotovo!

 TIP č. 1

Těstoviny kolínka můžete sehnat v mnoha verzích. V tomto receptu jsou malá jemná kolínka, která dětem vyhovují, protože se dobře nabírají na lžíci.

TIP č. 2

Cuketa, těstoviny i Lučina mají jemnou chuť. Mně se na zvýraznění tohoto jídla osvědčila směs koření Dětské bylinky Eliška, které nepálí a nenápadně dodá šmrnc nejen zelenině, ale i masu či těstovinovému salátu.

> ☝️Další oblíbené těstovinky od maminky jsou tyto Krémové vrtulky s rajčátky.🙂