Teplý salát s pečenou červenou řepou a grilovaným kozím sýrem
27.02.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Potřebujete
- Blanšírovaný listový špenát nebo čerstvý baby špenát nebo rukolu
- Pečenou červenou řepu
- Vyzrálý kozí sýr vhodný ke grilování ( třeba ten pevný váleček)
- Sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu
Postup
- Bulvy červené řepy zabalím do alobalu a dám péct do trouby na 200 stupňů na hodinu a půl.
- Podklad salátu zvolím dle sezóny a chuti. Balanšírovaný špenát, listový salát, rukola, vše je správně...
- Z válečku vyzrálého kozího sýra odkrojím pár koleček a dám je ogrilovat. Teď jsem využila malý kontaktní gril a sýr jsem dala mezi 2 listy pečícího papíru. Ze zkušenosti je to fajn vychytávka.
- Pečenou řepu oloupu a nakrájím na plátky nebo na kostičky. Pak už přijde na řadu jen dochucení. Buď stačí řepu jen osolit opepřit a pokapat olivovým olejem, nebo vytvořit svěží zálivku vyšleháním olivového oleje spolu s citrónovou šťávou.
> Kozí sýr buď nemusíte nebo ho zbožňujete. Pokud jste ten druhý případ, rozhodně doporučuji vyzkoušet tento slaný koláč s cuketou a kozím sýrem. Návyková chuť! :)
TIP
Pokud chcete salát jó vylepšit, je možné kostičky pečené červené řepy promíchat s decentním množstvím sušených brusinek. Povedená kombinace!
Nádherně to na talíři vypadá, skvěle chutná. Menší porce může posloužit jako úžasný předkrm, větší porce spolu s celozrnnou bagetkou jako sytý teplý obědový salát.