Rychlá voňavá písmenková polévka

10.08.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Třídila jsem doma skříň a narazila na vytrženou stránku s receptem na „Žižkovskou polévku“. Skoro nic na ní nepotřebujete a já jsem ten den doma opravdu skoro nic neměla ...Zkusila jsem ji tedy, malinko upravila, a byla více než překvapená. Z takového „nic“ za pár minut parádní polévka.

Budete potřebovat

Postup

  1. Na másle a olivovém oleji orestujte nastrouhanou mrkev po dobu 2 minut.
  2. Zaprašte 3 lžícemi celozrnné špaldové mouky a zasmahněte.
  3. Zalijte vývarem a vařte celkem 15 minut (tak, aby se mouka provařila).
  4. 5 minut před koncem varu ale přidejte majoránku a polévkové těstoviny. Pořádně je promíchejte,aby se nepřichytily ke dnu a ještě pak párkrát polévku zamíchejte.
  5. Na zlepšení chuti můžete ještě přidat na jemno posekanou čerstvou nebo mraženou petrželovou nať a trochu majoránky.

I když se Vám může zdát, že je mouka v polévkách či omáčkách přovařená už za 5 minut, je zapotřebí ji vařit 15 minut. Je pak pro organismus lépe stravitelná.

TIP

Jak v komentářích napsala Hanka, mouku lze případně nahradit [hraškou](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/hraska "hraškou")a polévka získá šmrnc navíc :-)

Majoránku, špaldovou mouku, trochu polévkových těstovin a alespoň jednu mrkev mám doma vždy, i když je jinak v lednici totálně vymeteno, takže tuto polévku zvládnu bez problémů kdykoliv ;-)