13.03.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Pórek je dostupný celý rok, takže se s ním dá vymýšlet do aleluja. Nejčastěji dělám pórkové polévky nebo rizoto s pórkem a hlívou ústřičnou, teď přišla řada na omáčku. Na první pohled vás asi fascinovat nebude, když se ale pěkně naservíruje s "pěknými" těstovinami, zářivým vajíčkem, posype se zelenými bylinkami, tak jsme úplně někde jinde :)
Pórková omáčka se hodí k těstovinám, ale i k bramborám vařeným ve slupce nebo bramborovým nokům. Pro doplnění bílkovin se hodí vařené vejce. Ideálně farmářské nebo v bio kvalitě :)
Co se týče těstovin, doporučuji vyzkoušet různé druhy. Bezlepkové kukuřičné nebo celozrnné špaldové seženete běžně v supermarketech (Lidl, Interspar,Tesco). Já dávám přednost těstovinám v bio kvalitě a nejvíce ujíždím na těchto žitných vrtulkách
Mě samotnou překvapilo, jak je pórková omáčka chuťově zajímavá. Prostě rychle, jednoduše a zdravě :)