Ředkvičková smaženice

11.04.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tohle extra jednoduché jídlo se nezdá! Ideální třeba pro Ty, kteří by do sebe svazek ředkviček jen tak nedostali. Chuť ředkviček je po orestování jemná, kombinace s vejci jim sedí. Slovo "smaženice" berte s rezervou, ale když může existovat houbová smaženice, tak proč ne ředkvičková :)

Budete potřebovat

Na 1 sytou porci

Postup

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte na kolečka nakrájené ředkvičky a na mírném plameni restujte pár minut do změknutí. Pokud chcete ředkvičky hodně měkké, můžete dát na pánev pokličku.
  2. Ochuťte solí, pepřem, drceným kmínem a vlijte vejce. Míchejte, dokud vejce nebudou hotová, hlavně je nevysušit :-)

To je vše, opravdu rychlovka. Podávat můžete s chlebem a zeleninou, nebo vařenými brambory. Celé jídlo ještě posypte oblíbenými čerstvými bylinkami, třeba pažitkou nebo řeřichou.