Rajčatová omáčka s mletým masem z pomalého hrnce

25.01.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Potřebujete

Postup

  1. Nejdříve si orestuji cibuli a na ní mleté maso, až se zatáhne a získá barvu. Některé pomalé hrnce mají rovnou nádobu, ve které lze restovat, nebo ji dát nejdříve na plotnu.
  2. Orestované maso s cibulí dám do pomalého hrnce, ochutím solí, pepřem, česnekem, oreganem. Zaliju passatou, přidám rajčatový protlak a trochu osladím. Dle potřeby někdy podliju ještě troškou vody.
  3. Promíchám, přiklopím a zapnu na "vysoký stupeň" na 4 hodiny.

> ☝️Passatu můžete využít i v tomto receptu na celozrnné špagety s chorizem. 🙂

Nejraději tuto omáčku podávám s rýží. Mezi mé oblíbené patří rýže basmati nebo různé kombinace s rýží parboiled a černou divokou rýží.👍