14.08.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Co na chleba? V obchodech v regálech nalezneme samé sýry, paštiky, salámy. Jsou ale i jiné možnosti. Třeba luštěninové pomazánky. Zkusila jsem si doma jednu jednoduchou podle vlastní fantazie vyrobit a výsledek mne potěšil.
Podávejte nejlépe s celozrnným chlebem.
Červená čočka je zbavená slupky, tudíž neobsahuje nadýmavé látky. Její obrovskou výhodou je, že se nemusí namáčet a dlouho vařit, jako jiné luštěniny. Po oloupání hnědé slupky má červená čočka výrazné oranžové zabarvení, které se vařením změní na žluté. Červenou čočku můžete použít k zahušťování polévek místo klasické mouky. Luštěniny jsou lidmi ve stravě stále opomíjeny, červenou čočku by měl do jídelníčku zařadit každý, včetně těhotných a kojících maminek i malých dětí.