Pohankové soba nudle s pečenou zeleninou a slaninou

24.07.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Soba nudle patří mezi specialitu japonské kuchyně. Jsou specifické jak svým vzhledem, chutí, konzistencí i složením. Vyrábí se z pohankové mouky.

Důležité je vědět, že pohankové soba nudle nejsou ve většině případů bezlepkové, protože obsahují i část pšeničné mouky. Je třeba kouknout na složení.

Můžete z nich velmi snadno uvařit exotické nudlové jídlo, ale i "obyčejný" oběd s běžně dostupnou zeleninou a slaninou.

Soba nudle pořídíte v supermarketu nebo kdekoliv na internetu. Kupuji balení 300 g, které je rozděleno na 4 porce. Na 1 porci tedy dávám 75 g suchých nudlí. Doplním je pak o bohatou porci zeleniny a bílkoviny.

Aby bylo jídlo výrazné a zelenina měla šmrnc, upekla jsem ji v troubě společně se slaninou a pak jen v pánvi promíchala s nudlemi. Rychlé a jednoduché! 🙂

 Ingredience

 Postup

  1. Zeleninu nakrájím na menší kostičky. Teď jsem zvolila mrkev, petržel, cuketu a batát. Můžete dát i jiné druhy zeleniny, typově mi sem ale nesedí paprika. Tu bych vynechala. Zeleninu promíchám s kostičkami slaniny, přepuštěným másem Ghí nebo olivovým olejem, ochutím kořením a důkladně promíchám.
  2. Dám do pekáčku tak, aby zelenina nebyla ve vyšší vrstvě. Nechci ji dusit, ale naopak pěkně do zlatova opéct. Peču na 200 stupňů asi 40 minut nebo podle situace.
  3. Soba nudle uvařím podle návodu. Pozor, jsou rychle hotové, vaří se max 5 minut.
  4. Nudle promíchám s pečenou zeleninou a slaninou a dle chuti doladím třeba ještě čerstvě mletým pepřem nebo nasekanými zelenými bylinkami. Hotovo!

> ☝️Sedí vám více rýžové nudle? Doporučuji vyzkoušet rýžové nudle s marinovaným orestovaným tofu a cuketou

Ať se vám jídlo povede!