10.03.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Milánské těstoviny se dají uvařit na mnoho způsobů. Často se objevují ve formě špaget, kterým sekunduje plastová lahev nekvalitního kečupu, gothaj a hromada eidamu. My ale půjdem jinou cestou. Podobné jídlo si můžeme vyrobit za pomoci drcených rajčat, mrkve a [tempehu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh "tempehu"), který jídlu dodá nejen výraznou chuť, ale i kvalitní bílkoviny.
(omáčka asi na 3 porce)
Milánské těstoviny se často na závěr ještě sypou sýrem. Jelikož je sám tempeh bohatým zdrojem bílkovin, není to nutné. Přítomností tvrdého sýra byste vytvořili zbytečně těžké jídlo.
Podáváme s malým zeleninovým salátem, na fotce vidíte naklíčené fazolky mungo, které mohou doplnit každé jídlo o cenné enzymy.